Linas och Binas, ekologisk honung, äpplen och äppelmust från Kivik och Linderö åsen.

Regional matkultur

 

Vi är medlemmar i föreningen Regional Matkultur Skåne.

Regional Matkultur Skåne ingår i ett Europeiskt nätverk med i dag 31 regioner runt om i Europa, totalt 1143 medlemsföretag. Nätverket har som gemensamt mål att utveckla regionerna genom att främja lokal och regional mat. Att genom logon/varumärket Regional Matkultur vägleda konsumenten/turisten till den regionala maten.

I varje region deltar företag som t.ex. restauranger, producenter, gårdsbutiker etc.

Den skånska matkulturen har formats av Skånes geografiska förutsättningar. Närheten till hav på tre sidor, det milda klimatet, en fördelaktig jordmån samt de korta avstånden mellan inland och kustland har skapat förutsättningar för förstklassiga råvaror från sädes- och grönsaksfälten, fruktodlingarna, djurhållningen och kustfisket.

I Skåne är vi för närvarande ca 50 medlemsföretag.

Läs gärna mer på regional matkulturs hemsida Här kan du bland annat hitta recept, översatt till svenska, från alla våra europeiska regioner.

Regional matkultur finns även på facebook

regional matkultur